Kókusztejes tejberizs karamellizált naranccsal

Hozzávalók 6 személyre:

Tejberizshez:
25 dkg rizs
3 dl víz
2 dl kókusztej
3 dl Sissy laktózmentes tej
3 dkg kókuszreszelék
5 dkg Sissy laktózmentes vaj
3 dkg édesítőszer
1 db vaníliarúd
1 csipetnyi só
Öntethez:
3 db narancs
2 ek barnacukor
2 ek.méz
1 csipetnyi Mrs. Baker őrölt fahéj

Díszítéshez: mentalevél, citromfű

A rizst 3 dl forró vízzel és egy csipetnyi sóval elkezdjük párolni. A kókusztejet a kókuszreszelékkel, az édesítőszerrel, a laktózmentes tejjel, és a vaníliarúd kikapart belsejével felforraljuk. Ha a rizsről elpárolgott a folyadék, a kókuszos tejjel szakaszosan felöntjük és folyamatosan kevergetjük, hogy ne égjen le. Ha a rizs kellően megpuhult, belekeverjük a vajat, amitől selymes és bársonyos lesz. Állagra a rizottóhoz hasonló, krémes desszertet fogunk kapni. A narancsokat meghámozzuk és kockákra vágjuk. A barna cukrot karamellizáljuk, majd ráöntjük a mézet és rászórjuk a narancskockákat. Fahéjjal fűszerezzük, és addig pároljuk, ameddig a narancs húsa szét nem esik. Egy botmixer segítségével turmixoljuk és hagyjuk hűlni. A kész tejberizst poharakba kanalazzuk, és a tetejére öntjük a narancsszószt. Tetszés szerint akár rétegezhetjük is. Tetejét friss mentalevéllel,
citromfűvel díszíthetjük.