Rakott brokkoli csirkemellel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg brokkoli
  • 15 dkg Sissy trappista sajt
  • 2 dl Sissy tejföl
  • 1 kk. Mr. Spice őrölt szerecsendió
  • Durafood só
  • 50 dkg Kedvenc Hentesétől csirkemellfilé
  • 4 gerezd fokhagyma – „Minket is lehet szeretni”
  • 5 dkg Karát Füstölt bacon (szeletelt)
  • 3 ek. Líra napraforgó étolaj

Elkészítés:

  1. A rózsáira szedett brokkolit sóval, szerecsendióval és fokhagymával ízesített vízben megfőzzük. A csirkemellet apró csíkokra vágjuk, sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük és kevés
  2. olajon megsütjük, majd ugyanabban az olajban a felkockázott bacont is megsütjük. Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal, és a brokkoli felét az aljára terítjük. Erre rétegezzük a sült csirkemelleket, a megsütött bacondarabkákat, és a brokkoli másik felét. A tetejét megkenjük tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul.